Vispakova “Tajna” u akciji sa potrošačima i partnerima

Tokom naredna tri mjeseca kupovinom Tajne mješavina za pripremu bosanskih jela u trgovačkim lancima Bingo, kompanija Vispak izdvaja 0,10 KM za osnivanje Instituta Bosanske kuhinje

Vispak u saradnji sa potrošačima i partnerima Bingo i Udruženjem kuhara BiH realizuje aktivnosti u cilju promocije bosanskih jela te osnivanja Instituta Bosanske kuhinje. Kupovinom Tajne za pripremu bosanskih jela izdvajaju se sredstva za osnivanje Instituta Bosanske kuhinje. Prikupljeni fond potrošači mogu pratiti na web stranici www.bosanskakuhinja.ba

U tržnom centru Bingo Vogošća predstavljen je zajednički projekat „Tajna mog djetinjstva“ koji realizuje kompanija Vispak u saradnji sa potrošačima i partnerima – domaćom kompanijom Bingo i Udruženjem kuhara Bosne i Hercegovine. Naime, tokom tri mjeseca Bosanci i Hercegovci su putem društvenih mreža glasali za bosansko jelo koje ih podsjeća na djetinjstvo te su dali malu prednost Bosankom loncu.

“Kompanija Vispak već duži niz godina svoju aktivnosti usmjerava ka očuvanju bosanskohercegovačke tradicije. Tokom mjeseca decembra naše potrošače obradovati ćemo pripremom Bosanskog lonca u Tuzli, Sarajevu, Zenici, Maglaju i Travniku. Kako bi napravili iskorak, ovaj put u zajedničkoj akciji sa potrošačima i partnerima stvaramo dodatnu vrijednost za Bosnu i Hercegovinu. Kupovinom Tajne za pripremu bosanskih jela izdvajamo sredstva za osnivanje prvog Instituta Bosanske kuhinje na području BiH. Ovim ćemo napraviti iskorak u segmentu zaštite i promocije bosanskih jela te brendiranja Bosanske kuhinje” – izjavila je Zerina Čolaković, direktorica marketinga i razvoja kompanije Vispak

Tokom naredna tri mjeseca kupovinom Tajne mješavina za pripremu bosanskih jela u trgovačkim lancima Bingo, kompanija Vispak izdvaja 0,10 KM za osnivanje Instituta Bosanske kuhinje.

“U protekle četiri godine smo sa Vispakom uradili niz projekata vezanih za tradicionalnu bosansko-hercegovačku kuhinju. Peta godina se razlikuje po tome što će iz projekta proizaći Institut. Uključili smo i obrazovni sistem kako bi projekti imali jako uporište, te pružili dodatne vrijednosti najmlađima. Ali sve vrijeme u fokusu su nam bili naši potrošači. Oni su nosioci svakog prethodnog, pa i ovog projekta, te su najvažnija karika bh-privrede. Stoga ih pozivam da se i ovoga puta opredijele za domaće proizvode i podrže kampanju. Bingo je uvijek podržavao i podržavat će u budućnosti, kampanje koje pospješuju domaću proizvodnju, te kompanije koje njeguju našu tradiciju” – izjavila je Tatjana Paunovski, direktorica marketinga kompanije Bingo.

U ovoj aktivnosti uključeni su i kuhari iz Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine koji svojim doprinosom u segemntu promocije i pripreme bosanskih jela daju značaj u ostavrenju zajedničkog cilja. Predsjednik Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine Nermin Hodžić stavio je značaj na zajednički rad u cilju promocije ove aktivnosti:

“Potrebno je da se svi aktiviramo u cilju zaštite bosanskohercegovačke tradicije. Bosanska kuhinja je kuhinja Bosanaca i Hercegovaca koja ima svoju dugu tradiciju i zaista bogatu ponudu. Ne trebamo zaboravljati na bitne stvari koje čine našu državu drugačijom te zanimljivom turistima. Ovaj projekat je sjajna priča koja na kreativan način predstavlja svima nama važnost očuvanja bh. tradicije, u ovom slučaju Bosanske kuhinje.”

Tajna je u tradiciji, sve drugo su začini.

Podijeli na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
LinkedIn