Zlatna džezva, OREA, Mercator i Konzum pokreću projekat “Zlatna prilika za kreativce”

Uzbudljive vijesti stižu iz svijeta kreativnosti i podrške lokalnim biznisima! OREA, Mercator, Konzum i Vispak sa svojim brendom Zlatna džezva, udružili su snage kako bi pokrenuli projekat društvene odgovornosti koji će biti prava zlatna prilika za sve kreativce i trajat će od 01.11. do 20.12.2023. godine. Tokom ovog perioda, svaki put kada kupite proizvod Zlatna džezva 500g, odvajate 10 kF za fond podrške kreativnim samoodrživim biznisima.

“Poticaj koji ćemo kroz ovaj projekat pružiti malim biznisima je odlična prilika za sve kreativce da naprave korak više, dodatno razviju svoju viziju i pridruže se zajednici kreativaca OREA, koji nas iz godine u godinu oduševljavaju fantastičnim i originalnim kreacijama. Zahvaljujem našem dugogodišnjem partneru Vispaku na prilici da zajedno stvaramo dodatne vrijednosti za našu zajednicu i investiramo u nove prilike za male biznise koji ostvaruju velike snove. “  – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma i Mercatora.

 Od 01. do 30. 11., otvoren je Javni poziv za sve kreativce koji žele da se prijave i predstave svoje biznise. Prijave se vrše putem linka ili skeniranjem QR koda koji se nalazi na vizualima kampanje. Nakon mjesec dana prijava, organizatori će izabrati 10 finalista koji će imati priliku da predstave svoje biznise na finalnom eventu koji će se održati 21.12. u u najreprezentativnijem prodajnom objektu Mercator centru Ložionička u Sarajevu. Finalisti će prije eventa imati mentorstvo u različitim oblastima u trajanju od dvije sedmice. Na eventu će biti proglašena tri najbolja biznisa, koji će taj dan dobiti novčanu nagradu.

“OREA se od početka svog poslovanja, sada već 5 godina, zalaže za bolje poslovne prilike i unapređenje kreativne industrije, kako kroz našu online platformu tako i kroz naše Art Markete. Posebna nam je čast što su veliki brendovi kao što su Vispak, Mercator i Konzum prepoznali naš rad i što ćemo zajedno s njima pružiti poticaj poduzetnicima u kreativnoj industriji, posebno onima koji primjenjuju samoodrživi razvoj u svom poslovanju.” – izvjavila je Senita Slipac, suosnivačica i direktorica OREA platforme.

Ova inicijativa nosi pečat Vispaka, koji vjeruje u snagu lokalnih preduzetnika i njihovu sposobnost da stvaraju pozitivne promjene u zajednici. Kroz ovaj projekat, Vispak pruža podršku, promociju i održivost kreativnim biznisima.

Kriterij za prijavu za poticaj “Zlatna prilika za kreativce”

Pravo na prijavu imaju fizička lica ili mali registrovani biznisi (ukoliko od datuma registracije nije prošlo više od 3 godine i imaju do 5 uposlenih radnika) i koji u svojoj djelatnosti izrađuju u potpunosti ili djelimično ručno rađene kreativne proizvode. Dodatne bodove i prednost će dobiti biznisi koji primjenjuju samoodrživi razvoj u svom poslovanju. 

Kako se prijaviti na poziv

Prijave na poziv biti će otvorene u period od 01.11 – 30.11. putem online prijave. Link za prijavu bit će dostupan od dana 01.11.2023. godine kojem ćete moći pristupiti putem QR koda. Za više informacija, informišite se putem email-a [email protected].

Podijeli na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
LinkedIn