Prakse i pripravnički programi

Studentske prakse

Studenti svoju poslovnu karijeru mogu kod nas započeti studentskom praksom. Ako ste usmjereni na svoju profesionalnu budućnost, ovdje imate šansu da od studentske prakse preko pripravništva stignete i do zaposlenja.

Da biste mogli obavljati studentsku praksu u jednoj od naših članica, neophodno je da imate status studenta. Dužina trajanja prakse može biti u rasponu od 1 do 3 mjeseca.

Studentska praksa može se obavljati tokom cijele godine, a sam početak prilagođavamo potrebama i studanata i kompanije.

Tražimo članove tima koji će zajedno s nama nastaviti nizati poslovne uspjehe.

Pripravnički program

AS holding kao poslodavac nudi različite mogućnosti za zapošljavanje i razvoj karijere.

Apsolventima se po uspješnom završetku studija nudi mogućnost sudjelovanja u pripravničkom programu, a ovisno o performansama, nakon toga i zaposlenja.

Mladi obrazovani kandidati bez radnog iskustva mogu iskoristiti priliku i prijaviti se za pripravništvo. Ukoliko kroz selekcijski proces budete izabrani, na ovaj način imate mogućnost direktnog kontakta sa svakodnevnim radnim zadacima, te iz prve ruke iskusiti što znači biti dio stabilnog i uspješnog tima. Kroz pripravništvo nove će zaposlenike voditi mentori koji će svoje iskustvo i znanje prenijeti mladim kolegama.

Pripravništvo nudi uvid u mnogobrojne i vrlo konkretne procese unutar kompanije, a ovisno o radnom mjestu i sudjelovanje u raznim projektima. Nudimo raznolike mogućnosti da svoju poslovnu karijeru započnete kod nas i oblikujete svoju profesionalnu budućnost u pozitivnom smjeru.

Ako je iza Vas uspješno završen studij, imate izražene komunikacijske vještine, krasi Vas poduzetnički duh, AS Group je pravo mjesto za Vas!

Prvi korak možete napraviti već sada prijavom putem linka „Otvorena radna mjesta“ na našem portalu za karijere. Zakoračite s nama u uspješnu budućnost!

Selekcija kandidata

Svi kandidati prolaze kroz selekcijski proces. U procesu selekcije, bitno je ostaviti dobar dojam od samog početka. Razgovor za posao samo je jedan od postupaka koje morate proći na putu prema svom cilju. Ključni savjeti za uspješan razgovor za posao:
  • Ne kasniti na intervju i isključiti mobitel kako ne bi zvonio.
  • U životopisu navesti samo tačne informacije.
  • Dobro se pripremiti za razgovor: informirati se o poslodavcu i vježbati nastup.
  • Profesionalno ponašanje: kulturan pozdrav, adekvatan stisak ruke, primjereno jezično izražavanje.
  • Stisak ruke: dovoljno čvrst, ali ne preopušten.
  • Na pitanja odgovarati konkretno i jasno, biti svjestan svojih prednosti i mana.
  • Ne govoriti ružno o bivšim poslodavcima ili drugim ljudima.
  • Izbjegavati fraze, žargon i neprimjeren govor.
  • Biti informisan o potencijalnom poslodavcu, pokazati interes.