AS Group, uvijek prvi, uvijek sa vama

O kompaniji AS Holding

Naši počeci vežu se uz društvo AS Jelah, koje je s poslovanjem započelo 1989. godine, kao samostalna trgovinska radnja, dok već 1996. godine, početni biznis prerasta u privatno preduzeće.

2016. godine osnovali smo društvo AS Holding, uz razvijanje krovnog društva sa efikasnim mehanizmima korporativnog upravljanja koji se primjenjuje na 17 članica.

2018. godine AS Holding bilježi najveći uspjeh u dosadašnjem poslovanju. Kroz dodatna ulaganja i razvoj, zadržali smo postojeće kupce i akvizirali nove, proširili kapacitete te izvršili proboj na nova tržišta, uz primjenu novih tehnologija i povećanje broja zaposlenih.

Jačanjem naših brendova, razvojem novih poslova, proizvoda i usluga želimo biti generator i pokretač razvoja domaće privrede i jedan od najvećih poslovnih sistema u regiji.

Kreiramo puteve uspjeha isporučujući i razmjenjujući znanja, ideje i usluge u svim poslovnim sferama, oslanjajući se na bogato iskustvo, izuzetnu posvećenost i visoke moralne standarde naših zaposlenika uz maksimiziranje sinergetskih efekata zajedničkog djelovanja članica sistema.

Pod našim „krovom“ je 17 bh. kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Tuzlanska so samo su neki od preko 1500 proizvoda našeg portfolija. Već nekoliko godina u nizu zauzimamo najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH.

Skupa sa našim članicama zapošljavamo preko 2500 ljudi, sa tendencijom rasta u sve tri divizije poslovanja: hrana, trgovina i tekstil.

"Motivirajuće poslovno okruženje, timski rad i kodeks ponašanja, veoma su bitni u našoj korporativnoj kulturi i profesionalnoj etici kojoj dajemo veliki značaj."

AS Holding Menadžment