Tuzlanska Solana i u vrijeme pandemije koronavirusa redovno proizvodi i distribuira so

Da bi spremno odgovorila na zahtjeve domaćeg i inostranog tržišta, Tuzlanska Solana radi punim kapacitetom kako bi proizvela i opskrbila sve kupce i domaćinstva solju.

-Solana i u ovim uvjetima pandemije koronavirusa redovno proizvodi i distribuira so kako na domaće tako i na inotržište. U martu imamo povećanu potražnju soli, a u zadnje tri sedmice na tržište smo isporučili 10.000 tona svih vrsta soli. Do sada smo uspjeli odgovoriti svim zahtjevima tržišta i nadamo se da ćemo održati ovaj kontinuitet proizvodnje i da soli neće nedostajati kako na domaćem, tako i na inotržištu, ističe Bakir Smailagić, direktor tuzlanske Solane.

Uprkos činjenici da se izvoz soli odvija otežano zbog situacije na granicama, tuzlanska Solana uz pomoć saradnje sa distributerima, izvozi kuhinjsku i industrijsku so u dovoljnim količinama u Srbiju, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Sloveniju kao i u druge zemlje.

-Solana u izvozu, putem teretnih vozova isporučuje svoje proizvode, a krajem prošle sedmice otišao je teretni voz soli za Sloveniju, saopćeno je iz AS Holdinga, grupacije čiji je Solana član.

Podijeli na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
LinkedIn