Rusmir Hrvić: Bila kriza ili ne – domaća proizvodnja ne smije stati

U posljednjem mjesecu, dok se svijet, susjedne države i BiH bore s pandemijom koronavirusa, proizvodnja robe domaćih kompanija koje su u sastavu AS grupacije ne spava.

Proizvodni pogoni kompanija Klas, Vispak, Sprind, AC Food, AS Logistics, AS, ZIM i Solana izgledaju poput pravih košnica gdje zaposleni rade u punom kapacitetu, užurbanim tempom nastojeći osigurati da nijedan građanin ove države ne osjeti paniku zbog novonastale situacije.

Poznati bh. brendovi poput Zlatne džezve, Tuzlanske soli, Klasovog Zlatnog pudera, Master keksa, Sprind jufki, Oaze i Maze danonoćno se “vrte” na proizvodnim trakama u pogonima, a rad u tri smjene osigurava da sve bude na policama trgovina prije nego jutro svane.

“Bila kriza ili ne, domaća proizvodnja ne smije stati zbog obaveze koju imamo prema svim svojim potrošačima. AS grupacija kao temelj bh. ekonomije spremna je za sve izazove i vanredne situacije kao što je ova u vezi s pandemijom koronavirusa. Uvijek smo na prvoj liniji borbe za snabdjevenost tržišta i tako će biti u danima koji dolaze. Svi naši uposlenici rade kao jedan i svi su raspoređeni u proizvodne pogone ili rade na isporukama robe na prodajna mjesta. Dok je naših domaćih kompanija, građani mogu biti sigurni da nećemo dozvoliti da ostanu bez osnovnih životnih namirnica”, ističe Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Dokaz da je proizvodnja pojačana, kako bi snabdijevanje bilo stabilno, su i podaci da je ukupno oko 22 miliona kg prehrambenih proizvoda svih kompanija koje posluju u sastavu AS Holdinga, u posljednje tri sedmice isporučeno kupcima širom BiH.

Ove impresivne brojke dovoljno govore koliko su domaće prehrambene kompanije spremne biti stub društva u vremenima kada se to od njih najviše i očekuje.

Podijeli na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
LinkedIn