Klas noviteti u službi zdravlja

Klas plasirao Hljeb za dijabetičare i Dijetalni hljeb, a tu je i još jedan novitet dnevni hljebovi u zaštitnoj foliji

Vijest da je lider mlinarsko – pekarske industrije u BiH, Klas d.d. Sarajevo plasirao nova tri proizvoda obradovala je mnoge posjetitelje trgovina. Noviteti koje možete pronaći na policama su Hljeb za dijabetičare i Dijetalni hljeb, te dobro poznati dnevni hljebovi “Polubijeli”, “Penzioner” i “Narodni” upakovani u zaštitne folije.

Kako ističu iz ove kompanije, trudili su se da prate potrebe krajnjih potrošača.

“Sa tradicijom 117 godina Klas je oduvijek bio lider pekarstva, sa rješenjima koja su mijenjala pravce razvoja kompletne industrije na ovim prostorima. I ovaj put smo pratili potrebe potrošača. Zdravi i ukusni prvoklasni hljebovi već decenijama su zaštitni znak Klasa. Tako će ostati i ubuduće”, ponosno ističu u ovoj kompaniji.

Klasov Hljeb za dijabetičare certificiran i kontrolisan od Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, sadrži 30 posto manje ugljikohidrata od hljeba uobičajenog sastava. Hljeb je primarno namijenjen osobama oboljelim od dijabetesa, ali i osobama sklonim debljanju, kao i svima onima koji insistiraju na zdravim namirnicama.

Ali ni tu nije kraj, drugi novitet u Klasu je dnevno svježi proizvod “Dijetalni hljeb”. To je hljeb koji u sebi ne sadrži aditive, a sadrži visok udio vlakana. Svjež i hrskav dostupan je na području Sarajeva.

I na kraju Klasovi dnevni hljebovi “Polubijeli”, “Penzioner” i “Narodni”, dolaze upakovani u brendiranu zaštitnu foliju koja će obradovati sve lojalne Klasove potrošače.  Novim pakovanjem Klas pruža svojim potrošačima dodatnu sigurnost u higijensku ispravnost proizvoda. Folija također omogućava da hljeb sačuva okus i hrskavu koricu. Dodatne prednosti ovakvog pakovanja su duža dnevna svježina i mnogo lakše prepoznavanje na polici.

Podijeli na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
LinkedIn