AS Holding sa premium halal proizvodima na ovogodišnjem Halal sajmu

Brendovi koje ima skoro svako domaćinstvo u BiH kao što su Bosanski lokum, Zlatna džezva, Tuzlanska so, Tops, Maza i brojni drugi od danas su izloženi na dvodnevnom Halal sajmu koji se održava u dvorani „Mirza Delibašić“ u Sarajevu. AS Holding i ove godine prezentuje certificirane halal proizvode svojih kompanija Klas, Vispak, AC Food, Solana…

Najveća bh. prehrambena grupacija u svom portfoliju ima 1082 halal proizvoda i to je jasna činjenica da ide u korak sa najdinamičnijim svjetskim tržištem koje iz godine u godinu bilježi značajne trendove rasta i pruža velike potencijale za razvoj.

„Grupacija AS Holding kao najveća prehrambena grupacija u BiH, i jedna od većih u regiji,  prepoznala je imperativ i benefite implementacije zahtjeva standarda iz područja zdravstvene sigurnosti proizvoda, u koje spada i HALAL standard. On je za sada certificiran u pet naših članica različite prehrambene djelatnosti sa ukupno 1082 proizvoda. Ponosno ističemo da smo bili učesnici na ovogodišnjem svjetskom HALAL samitu u Kuala Lumpuru.

U skladu sa ciljevima Globalne inicijative za sigurnost hrane (GFSI), unapređenja sistema sigurnosti hrane, radimo i dalje na implementaciji shema GFSI-a (GLOBALG.A.P., IFS,…)  i uspostavljanju  zajedničkog harmoniziranog pristupa i principa GFSI-a, a taj je „certificiran jednom, prihvaćen svugdje“, izjavila je prof dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga.

Ovogodišnji domaćin Halal sajma je kompanija Klas koja se pobrinula da vjerni potrošači i posjetioci degustiraju halal proizvode kompanija koje su u sastavu AS Holdinga.

Podijeli na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
LinkedIn