AS Holding predstavio svoje proizvode na Sajmu ’AGROKOS 2020’ u Prištini

Delegacija AS Grupacije i ove godine je učestvovala na 20. međunarodnom sajmu agrobiznisa, hrane, pića i gastronomije “AGROKOS 2020” u Prištini. Na bosanskohercegovačkom štandu svoje proizvode izložile su članice AS Grupacije- As Jelah, Klas, Sprind, Vispak, Ac Food i Solana.

Direktor izvoza AS Holdinga Vedad Halilović održao je video prezentaciju AS Holdinga koja je izazvala veliki interes domaćih privrednika. Kao jedan od najvećih prehrambenih proizvođača u ovom dijelu Evrope, AS Holding je iskazao interes za tržište Kosova, na kojem su sa jednim dijelom asortimana prisutni dugi niz godina.

– Jedna od najvećih prepreka ka još boljoj poslovnoj saradnji je aktuelni vizni režim koji uistinu predstavlja veliki problem za nesmetan promet ljudi, roba i usluga – istakao je Halilović.

Tokom sajma bh. privrednici su ugostili domaće distributere i kupce. Ovogodišnji sajam AGROKOS pored privrednika iz regije ugostio je i privredne komore iz Engleske, Italije, OAK Nezavisnu asocijaciju privrednika Kosova, kao i Privrednu komoru ugostitelja i hotelijera Kosova, saopćeno je iz Privredne komore Federacije BiH.

Podijeli na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
LinkedIn