AS Akademija ugostila studente Fakulteta za saobraćaj i komunikacije

U sklopu AS Akademije – Centra izvrsnosti iz IT oblasti, u posjeti AS Holdingu bili su gosti sa Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, odsjek komunikacije, smjer komunikacijske tehnologije.

Studenti drugog ciklusa master studija pod mentorstvom višeg asistenta Muhameda Begovića, mladog stručnjaka koji je dva puta nagrađivan „zlatnom značkom„ zbog najboljih rezultata dodiplomskog i postdiplomskog studija, družili su se sa IT stručnjacima AS Holdinga.

„Danas su mlade kolege imale priliku vidjeti kako to u praksi, u realnom sektoru, informacione tehnologije mogu pomoći u unapređenju poslovnih procesa, optimizaciji troškova i uštedi vremena kao nepovratnom resursu. Potrudili smo se približiti im proces digitalne transformacije jedne kompleksne kompanije uz pomoć savremenih softverskih alata“ – istakao je Semir Hrvić, direktor Direkcije za IT.

Jedan od ciljeva AS Akademije – Centra izvrsnosti je objasniti mladim ljudima čime se bavi bh. grupacija i na koji način radi. Pored toga, cilj je omogućiti im da bolje upoznaju sve kompanije „iznutra“ kroz vlastito iskustvo i upoznaju neke od najvećih stručnjaka kroz mentorski rad. Misija je biti rasadnik mladih talenata.

Iz tog razloga, posjeta je bila izvrsna prilika da im se predstavi koje se sve mogućnosti nude kroz studentske prakse i pripravničke programe. Kandidati koji su usmjereni na svoju profesionalnu budućnost, na ovaj način imaju priliku doći do zaposlenja.

Na kraju druženja, upriličen je obilazak proizvodnih pogona kompanije Klas, jedne od članica Holdinga, gdje su se studenti mogli upoznati sa samom tehnologijom proizvodnje Klasovih proizvoda.

Podijeli na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
LinkedIn